Dajmtårta som slår allt annat!!
Nu ska jag dela med mig av en tårta som är sååå grymt god!! Alla som jag bjudit den på, har nästan krävt receptet av mig. ;-) Det var nästan så att dom skrämde mig med sina desperata svarta psykoögon och det kändes smartast att lämna receptet ifrån sig.. ;-)
När ni smakat underverket, vill jag veta vad ni tyckte.. För om det finns en enda som inte gillar den tårtan, måste jag ju få veta det. Den är beroendeframkallande, så var försiktiga!! :-)
6 äggvitor och 3 dl socker vispas till ett hårt skum. Tillsätt sedan 2 tsk bakpulver och vispa tills smeten är seg. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att det tinner ut. OBS! Kan ta ganska så lång tid beroende på vispen.
Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Sätt in plåtarna i ugnen. Den ena högt upp och den andra långt ner. Grädda i 125 grader i 45 minuter. Byt sedan plats på plåtarna och grädda i ytterligare 45 minuter. Ta försiktigt loss bottnarna från bakplåtspappret.
Under tiden bottnarna svalnar så vispar du 6 äggulor och 2 dl socker pösigt. Vispa 8 dl grädde hårt och hacka 4 dubbeldajm fint (håll små eller stora barn borta annars riskerar dom få fingrarna avhackade.. ;-)) Blanda sedan samman allt och bred hälften ovanpå botten nr 1. Lägg på botten nr 2 och bred på resten. Frys tårtan..
Låt den tina lite innan ni äter.. MUMS!!!!
LYCKA TILL!! Och glöm INTE att berätta vad ni tyckte!