Visst borde jag väl unna mig något?

Skolan är döööö-trist just nu!!! Bara en massa politik.. Ni vet allt om demokrati, EU, regeringen, riksdagen, kommunerna och en massa sånt. Och allt ska typ göras på en och samma gång.. Alltså vi får en massa uppgifter samtidigt som vi ska sitta i skolan på seminarium och slösa bort värdefull tid. Kände för ett par dar sen att jag höll på att bli tokig och nästan ge upp.. Fantiserade om en helg på spa eller en ny fin digital systemkamera som belöning för mödan.. Men insåg ganska snabbt att det där skulle bli en alltför kostsam historia, med tanke på att jag har en USA-resa framför mig..


Satt lite senare och läste i Hennes och det var då jag såg min belöning.. En ring som var såååå fin. Det finurliga är att det är en massa olika ringar man kan välja mellan och typ pussla ihop. Den på bilden är på ett ungefär en sån jag skulle kunna tänka mig. Gå själva in och kolla så ska ni få se så fina varianter det finns!!




image23


www.spinningjewelry.dk/




 

Visst är jag väl värd en sån om jag klarar kursen!? Tanken på att få köpa den hjälpte mig åtminstone att få tillbaka min kämpaglöd!! Så nu jäklar måste det pluggas inför den avgörande tentan!! ;-)


Nu ska jag göra mig klar för jobbet..


Ha en fin söndagskväll!!


Kram och bye!!


Dajmtårta som slår allt annat!!

Nu ska jag dela med mig av en tårta som är sååå grymt god!! Alla som jag bjudit den på, har nästan krävt receptet av mig. ;-) Det var nästan så att dom skrämde mig med sina desperata svarta psykoögon och det kändes smartast att lämna receptet ifrån sig.. ;-)

När ni smakat underverket, vill jag veta vad ni tyckte.. För om det finns en enda som inte gillar den tårtan, måste jag ju få veta det. Den är beroendeframkallande, så var försiktiga!! :-)


6 äggvitor
och 3 dl socker vispas till ett hårt skum. Tillsätt sedan 2 tsk bakpulver och vispa tills smeten är seg. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att det tinner ut. OBS! Kan ta ganska så lång tid beroende på vispen.


Bred ut smeten på 2 plåtar med bakplåtspapper. Sätt in plåtarna i ugnen. Den ena högt upp och den andra långt ner. Grädda i 125 grader i 45 minuter. Byt sedan plats på plåtarna och grädda i ytterligare 45 minuter. Ta försiktigt loss bottnarna från bakplåtspappret.


Under tiden bottnarna svalnar så vispar du 6 äggulor och 2 dl socker pösigt. Vispa 8 dl grädde hårt och hacka 4 dubbeldajm fint (håll små eller stora barn borta annars riskerar dom få fingrarna avhackade.. ;-)) Blanda sedan samman allt och bred hälften ovanpå botten nr 1. Lägg på botten nr 2 och bred på resten. Frys tårtan..


Låt den tina lite innan ni äter.. MUMS!!!!


LYCKA TILL!! Och glöm INTE att berätta vad ni tyckte! 


Min son är en riktig dramaqueen!!

NEJ, jag tror inte att han är bög (inte för att jag skulle ha nåt emot det pga nån bögnojja). Finns egentligen inga tecken på det förutom att han är en dramaqueen.


image22



Han är liksom den coola typen Smiley (eller ja.. han försöker åtminstone..Smiley). Det är "Yo", "tjena mannen", "noob" (=nybörjare eller nåt..), "chilla", "softa" mm. Ja lite av det där hip hop-stuket. Tror jag iallafall.. Det är ju sån musik han plågar mina stackars öron med för det mesta.

Och för att inte tala om klädseln!! ALLTID (och jag överdriver inte!!) mjukisbyxor som hänger ner över halva rumpan. Vi hittade förresten cooola boxerkallingar i Helsingör (ligger i Danmark ifall nån missat det Smiley) som har text där bak, typ singel, most wanted mm. Ja, kanske uppmuntrar jag till detta Gällivare-häng när jag låter honom köpa såna, men tanken var faktiskt att om han nu tvunget måste gå omkring med byxorna så långt ner, så kan han ju åtminstone ha nåt snyggt och coolt under.:B

Iallafall så är han en typisk kille som fullkomligt älskar tjejer! Det är aldrig samma tjej som dyker upp här under nån längre tid. JA! Jag har gett honom kondomer och beordrat honom att använda det. Vet ju självklart inte riktigt hur mycket han lyder min order, men det har faktiskt hänt att jag hittat tomma kondompapper under hans säng när jag städat.

Jo, det händer ju att jag städar hans rum trots att han är stor nog själv, men det händer väldigt sällan och nästan bara när han inte är hemma. Vill ju inte skämma bort honom för mycket. Det räcker väl att jag sköter alla inköp, all matlagning, allt diskande och all annan städning av lägenheten. Måste väl erkänna att jag har ett sjukt kontrollbehov när det gäller vissa saker och allt blir ju naturligtvis mycket bättre om jag gör det själv..Smiley. Jo jag vet att det inte är riktigt bra att låta honom slippa undan pga mitt kontrollbehov, men han får faktiskt hjälpa till med tvätten. Han får bära ner korgen och sen vika ihop sina kläder när dom är torra och bära upp dom igen. Hmm..Jag skämmer verkligen bort honom!! Eller hur?!

Förutom mitt kontrollbehov kan det också bero på mitt dåliga samvete. Jag har ju alltid tagit hand om och fostrat honom själv. Ett barn har ju faktiskt rätt till båda sina föräldrar, men vad gör man när pappan lyser med sin frånvaro? Ekonomin har sällan tillåtit några större utsvävningar, så alla dom där fina och dyra leksakerna, kläderna och prylarna har han inte kunnat få i samma utsträckning som många av hans kompisar. Till mitt försvar kan sägas att han alltid varit hel och ren och att han fått mycket kärlek och uppmärksamhet av mig. Något som han förväxlar med att jag är överbeskyddande.. Hmmm.. Smiley

Jo, min lilla (184 cm lång) drama-queen har en liten svaghet där hans tuffa yttre brister.. Han blir så gnällig när han är sjuk, har ont nånstans eller har skadat sig. Åååhh vad det är synd om honom!! Helst av allt skulle han nog vilja åka till doktorn och kolla så att han inte är döende eller behöver gips till sin stukade kroppsdel.. Ja det finns många olika exempel på detta beteende.. Smiley Jag förstår naturligtvis att det där ligger mest på mig. Det är ju jag som har fått panik i blicken och som har daltat med honom varje gång han blivit sjuk eller gjort sig illa. Ni skulle bara se oron i hans ögon så fort han har en fis på tvären!! Smiley Eller förbanden han lindar om sin stukade kroppsdel. Och det är minsann inte bara stukningar som lindas. Om han har slått sig, lindas såret också. Vad är det jag har skapat!? Smiley

Åååhh vad jag älskar min lilla dramaqueen!! Smiley



image21



Nu måste jag återvända till pluggandet.. Det är ett HELVETE!!!! Smiley

Ha en nice fredagkväll!

Kram och bye

Ofrivillig spark i röven!!

God morgon!!! Jag har minsann precis vaknat och meningen är ju att jag nu ska kasta på mig kläder och gympadojjor och ta en lång promenad innan frukost. Det ska ju bränna flest kalorier på det sättet och kanske hjälper det mig att bli lite piggare också. Skulle verkligen behövas, för just för tillfället blir det inte så mycket vettigt gjort..Smiley

Ni skulle sett mig när jag mödosamt tvingade mig ur sängen. Jag såg bombis ut som värsta zombien och karaktären hade egentligen redan flugit sin kos angående den där promenaden, men jag var ju tvungen att kissa. Råkade slänga ett öga på diskbänken och om ni föreställer er en tecknad figur där ögonen nästan ploppar ur ögonhålorna och håret ställer rakt upp (kanske lite svårt med mitt långa, men i den tecknade världen är allt möjligt.. Glöm INTE det!!), ja då får ni en bra bild av hur jag såg ut när jag insåg att tvättstugenyckeln låg kvar hos mig.Smiley

Med enkel matematik innebar det att min tvätt sen igårkväll fortfarande hängde kvar och att nån i huset var grymt förbannad!! Hur faen hade jag lyckats glömma att hämta upp den!!?? Gissa om jag fick fart på zombie-kroppen och fick på mig kläderna snabbt som fan!! Tog på mig jackan också så att jag skulle kunna reka läget innan jag äntrade brottsplatsen. Ifall någon stod utanför kunde jag ju bara låtsas att jag var på väg till mitt förråd eller nåt. Men det var tomt på folk, så jag sprang in och låste dörren och smög ner kläderna. Lyssnade vaksamt innan jag låste upp, tog sats och sprang upp i lägenheten. Och jag klarade det utan att möta en käft!! Dessutom fick jag lite uppvärmning inför promenaden, så nu drar jag ut!! Måste skynda mig innan karaktären går och lägger sig igen!! Smiley

Ha en fin dag alla ni två eller tre som läser min blogg!Smiley

Kram och bye!!



My name is Görl...

Hängde med en gammal killkompis i helgen. Han är för övrigt den bästa (och enda) killkompisen som inte inte har blivit kär i mig (hmm.. grrr.. what´s wrong with him?!? Smiley). JO... killar blir kära i mig.. Men oftast bara dom jag inte vill ha. Men just denna killen har aldrig visat såna tendenser och med honom kan jag prata om allt. Han är dessutom den enda av alla killar jag känner som kan prata "mitt språk". Detta var ju naturligtvis inget han gjorde i början av vår vänskap, men jag har tuktat honom bra (eller snarare tvingat denna snälla människa till att lyssna på mitt psyktugg och analyserande i timmar Smiley)...

Det var han som tvingades trösta mig under sömnlösa dagar och nätter under tiden med "Exet". Det var han som kom och hämtade mig när jag satt ute i byn och grät ögonen ur mig. Och det var fan han som försökte förklara för "Exet" vad jag menade med all min hebreiska (ja.. ni vet ju att han inte pratade samma språk som jag) och han vädjade t o m till "Exet" att försöka lösa problemen med mig innan det var för sent. Aldrig en enda gång att han bad mig terra någon annan eller att han visade sitt förakt till "Exet". Jag förstod aldrig vad han verkligen tyckte om "Exet", förrän han en dag förklarade hur han hade avskytt honom sen allra första otroheten. För min skull fanns han ALLTID där och för min skull höll han god min.. Det är vad jag kallar vän det..

Jo, men iallafall så satt vi hos honom och svullade kebabpizza (jag fick all hans råa lök och gissa om jag var sur i kistan i morse! Smiley), choklad och Maom-kolor.. Mmmm.. Proppmätta satt vi där och ventilerade en massa (dock ej min lökmage eftersom att han är GRYMT äckelmagad... Smiley) och eftersom jag tror på karma, kom vi ju in på det till slut. Och då kom jag på den geniala idén att göra en "My name is Earl". Ja men varför inte liksom... Kanske skulle det leda till en massa bra saker.. Smiley Min snälla vän satt där tålmodigt och lyssnade till listan över mina dåliga gärningar..

image20



*Snattade kasettband på Statoil med bl a Bee Gees (nää jag är INTE så gammal men vadååå?Smiley. Hittar inte kasettbanden, så jag kanske får ta och ladda ner musiken från nätet.. Men nej vänta... Det kan jag ju inte.. Det är olagligt och då får jag en ny punkt på min lista...

*Retade en överviktig tjej i min klass (jo jag vet och jag skäms!! Please don´t hate me!!). Men hon hånglade faktiskt upp sonens pappa, några år senare, när jag var höggravid och nybliven sambo och förlovad med just sonens pappa.. Så nej.. Vi är nog ganska kvitt hoppas jag.. Eller?

*Stal cd-skivor av en snubbe (Guns ´n Roses och Skid Row) som (försök hänga med för detta blir invecklat) som samtidigt som jag stal hans skivor, hade sex med sin kusins tjej i rummet brevid. Kusinen är för övrigt min ovan nämnda bästa kompis. Så jag har liksom hamnat i ett litet dilemma här. Min vän föraktar ju sin jag-skiter-i-vems-tjej-jag-gökar-kusin och då kan väl ändå inte jag göra det rätta och lämna tillbaks skivorna?? Eller?? Då sviker jag ju bästisen!!

Hmm.. Vi kom inte mycket längre på listan än så här.. För bästisens ögon blev aningen mörka när jag drog upp de obehagliga minnena från förr.. Så vi fortsatte svulla, filosofera om livet och hade en riktigt nice kväll.. Därför är det med våld jag tvingar mina ögon att hålla sig uppe nu!!

Kram och bye!!

Det är "Han" jag vill ha!!!

Här kommer listan jag utlovade i förra inlägget.. Är jag helt ute och cyklar i mina önskemål? Smiley

Vad söker jag då? Jo:

Han som kan prata om allt

Han som är intresserad av mig som person och lyssnar intresserat

Han som har en skön humor och som får mig att skratta hjärtligt och mycket Smiley

Han som tröstar mig när jag gråter

Han som ger mig en kram när jag är på dåligt humör istället för att skälla

Han som pysslar om mig när jag är sjuk

Han som tittar på mig med kärlek i blicken

Han som kan ligga vaken och bara titta på mig när jag sover

Han som får mig att bli varm i hela kroppen bara av ett ögonkast

Han som älskar att överraska och vara romantisk

Han som vågar visa känslor och får mig att känna mig som den allra vackraste och sexigaste kvinnan i världen

Han som värdesätter de små sakerna i livet

Han som får samma bemötande tillbaka av mig...

Finns han?? Smiley

Ja det återstår ju klart att finna ut.. Får nog återkomma om en si sådär 50 år med svar på det.. Om det nu inte är menat att jag som 83-åring tvingas in på hem och där möter "Honom"!!!

Han som kan prata om allt (om han nu inte lider av afasi)

Han som är intresserad av mig som person och lyssnar intresserat (när personalen väl har lyckats komma ihåg att sätta på honom hörapparaten)

Han som har en skön humor och som får mig att skratta hjärtligt och mycket Smiley (mellan alla nersketna blöjor, allt dregel och löständer som guppar i munnen)

Han som tröstar mig när jag gråter (genom att ge mig en av hans stesolid)

Han som ger mig en kram när jag är på dåligt humör istället för att skälla (när han har krafter nog att köra sin rullstol fram till mig eller inte tvingas ligga till sängs för att han fått lavemang)

Han som pysslar om mig när jag är sjuk (tja... hmmm.. genom att be personalen att assistera honom naturligtvis)

Han som tittar på mig med kärlek i blicken (med blick som är alldeles dimmig av alla piller)

Han som kan ligga vaken och bara titta på mig när jag sover (på fotot han har vid sin säng, vi får ju inte bo på samma rum)

Han som får mig att bli varm i hela kroppen bara av ett ögonkast (vilket behövs med tanke på den dåliga blodcirkulationen orsakad av allt stillasittande)

Han som älskar att överraska och vara romantisk (tja.. hmm.. måste vara när han ber personalen att ge mig hans ranson efterrätt med en hälsning från honom)

Han som vågar visa känslor och får mig att känna mig som den allra vackraste och sexigaste kvinnan i världen (det är därför han dreglar och INTE pga halvsidig förlamning eller snygga flickor i personalen!!)

Han som värdesätter de små sakerna i livet (en ren blöja, eftermiddagsvila och smaklös mat)

WIIIIEEEE!!! Jag tror jag väntar med kärleken tills jag blir gammal!!! Smiley

Trevlig kväll!!

Kram och bye!!


Allt enligt Manual A eller vad???

Usch och tvi så dålig jag är på att blogga nuförtiden!! Men jag har ju liksom sååå mycket annat att fixa med.. Ta all vånda t ex.. Den tar jättemycket av min dyrbara tid!! Vi håller ju på att läsa politik nu, vilket INTE är mitt favvo-ämne och därför våndas jag över hur jag ska klara tentan om några veckor. Har bara varit på en enda föreläsning. Min karaktär sviker mig oftast när klockan ringer och talar om att det är dags att gå upp och masa sig iväg till en urtråkig föreläsning med en ännu tråkigare föreläsare (f´låt Hanna...).

En annan sak... Jag tror jag blir galen på det här med kärlek.. Det verkar så lätt för somliga att hitta "det där" speciella, men för mig är det närmast omöjligt.. Ibland kan jag inte låta bli och undra ifall gud begåvade den penisförsedda människan med en "få-tjejer-på-fall-manual"..

Manual A:

*Spela jävligt intresserad av henne

*Låtsas som att du lyssnar när hon berättar nåt

*Låtsas att du har ett grymt bra självförtroende

*Måla upp en bild av dig som trygg, stark och mogen

*Dra dåliga skämt var 5:e minut så hon tror att du har humor

*Sno några smarta kommentarer av Dr Phil så hon blir impad av ditt psykologiska kunnande

*Måla upp en bild av dig som en riktig sexgud

Osv Osv Osv.......

"När du fått henne på kroken kan du återgå till ditt riktiga jag, om inte så gå vidare till Manual B..." Smiley (Manual B = spela svårflirtad = succé)

NEEEEJ!!!! Jag är inte bitter!! Bara realistisk!! Smiley

Vad är det för fel på mig??? Snyft... Smiley Ställer jag för höga krav? Somliga säger det.. Men HELL NO!!!! Jag vet ju vad jag vill ha och inte fan ska jag väl nöja mig med nån tråkboll som inte vet hur man är en riktig man? Ofta när jag läser om andras förhållanden, tappar jag; för en stund, tron på att "Han" finns. Många berättar om karlar som inte hjälper till hemma, som har en förlegad kvinnosyn, som bara tänker på sig själva, som aldrig tar sig tid att stanna upp och lyssna mm mm.. Och i detta lever många kvinnor!! Är det då fel av mig att ALDRIG vilja ha det så? Är det fel av mig att vilja ha en man som respekterar mig och ser mig som sin jämlike? Är det fel av mig att vilja ha en man som är stark och trygg i sig själv och som delar ansvar och sysslor med mig?

Jag dömer ju inte dom som väljer att leva med dessa karlar och som går omkring med irritation och ilska pga sin gubbe en stor del av varje dygn året om. Jag tror inte heller att jag är bättre än dessa kvinnor som lever så. MEN... nog fan måste jag väl ha rätt att ställa höga krav på "Han" som jag ska dela (ja.. förhoppningsvis Smiley) resten av livet med? Om jag skulle nöja mig med mindre, så skulle vi ju kunna ses här om 20 år.. Och då mina vänner..... Ja då skulle ni minsann få se en bitter jäkla ragata här!! Smiley

Jag har följt Mia Törnblom lite så där på avstånd och lyssnat på hennes smarta kommentarer och råd och nu vet jag vad som krävs av mig innan "Han" kommer.. Jag måste acceptera mig själv!!! Alla bristningar, mina hänglökar (som sonen sög fyllningen ur.. ja fyllningen måste ha följt med i modersmjölken.. för var fan tog den annars vägen??Smiley, min "mage- och höfter-fyllning" (åååhh, kanske där bröstfyllningen satte sig..), mitt bleka fejs och mina fötter som behöver filas!! Smiley

Jag är absolut ingen ytlig person.. "Han" behöver inte vara traditionellt snygg, biffig, hårlös på bröstet eller ha stor dolme.. Nä han behöver inte ens raka sig runt dolmen, jag gillar honom ändå. Bara han har "det där" så räcker det för mig.. (listan över det där kommer senare..)

Själv är jag inte direkt nån traditionell heting.. Jag sminkar mig sällan, klär mig ganska basic, målar inte mina naglar, rakar varken snipan eller nåt annat varje dag för att alltid vara len och fin för mannens skull, jag går nästan aldrig i högklackat och jag duger minsann ändå!! Ta mig som jag är typ... Smiley Men hur fan accepterar man sig själv med alla fel och brister??

Tål att tänkas på minsann!! Smiley

Lovar att försöka skärpa mig med bloggskrivandet!! OBS! Skrev försöka inte ska!!

I´ll be back!!

Kram och bye!!


PS. Ugglas nya låt "Pärlor åt svin" har han skrivit till mig!! Lyssna så fattar ni!! *asg*


RSS 2.0